пʼятницю, 15 березня 2019 р.

75 річниця визволення Новоархангельщини

Мітинг-реквієм з нагоди 75-ї річниці визволення Новоархангельського району від фашистських загарбників в парку селища, біля пам`ятника загиблим  в роки Другої світової війни воїнам. 

14 березня 2019 року з нагоди відзначення 75-річчя визволення селища від гітлерівських окупантів Новоархангельськ прийняв Естафету пам’яті «Слава визволителям України».
Ця меморіальна акція йде від області до області, від міста до міста, від села до села, відтворюючи хід звільнення окупованої гітлерівцями української землі зі сходу на захід.
 З цієї визначної нагоди в навчальних закладах Новоархангельського освітнього округу проведено низку тематичних заходів:
мітинги-реквієми, лінійки пам’яті, під час яких учасники заходів хвилиною мовчання вшанували тих українських воїнів, хто в роки Другої світової війни віддав своє життя за Перемогу над нацизмом;
уроки пам’яті, тематичні виховні години, години спілкування, де висвітлювалося питання ролі України у ІІ світовій війні і перемозі над нацизмом - «Наш край у роки Другої світової війни», «Герої живуть вічно», «Україна пам’ятає подвиг солдата…», «Зелена Брама - ти біль і пам'ять…», «Так воювали наші прадіди»,  «Вдячні нащадки пам’ятають» та інш.  

Учні Новоархангельського НВК, Торговицької ЗШ І-ІІІ ст. ім. Є.Маланюка відвідали районний краєзнавчий музей та переглянули експозицію, присвячену нашому краю у ІІ світовій війні.  


Немає коментарів:

Дописати коментар