вівторок, 30 січня 2018 р.

Пам'яті полеглих у бою під Крутами присвячується...



У всіх навчальних закладах Новоархангельського освітнього округу відбулися заходи щодо вшанування пам'яті Героїв Крут.  

Учні та педагоги Новоархангельського НВО №1 вшанували пам'ять Героїв Крут, провівши загальношкільні лінійки: «Пам`ятаємо героїв Крут», виховні години на теми: «Стогнали Крути і молився вітер, клюючи скривавлені сліди», «Волі народної дзвін», літературна виставка «Крути: найбільше важить слово правди». Серед учнів 8-х класів було проведено конкурс малюнків «Крути ... Мужність і біль України».  Вчителями історії було проведено історичний екскурс «Крути: подвиг і трагедія», де учні обговорювали подвиг студентів під Крутами - учні та вчителі розповідали про історичні події, що відбулися в 1918 році, згадали події, пов'язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього століття, ознайомилися з історичними документами, що стосуються подій під Крутами. 
  

Цикл виховних заходів відбувся в Новоархангельському НВО №2: загальношкільна лінійка «Крути: подвиг і трагедія», Єдиний урок «Героїзм юних українців в обороні Батьківщини. 1918. Крути», бібліотечна виставка «Сторінки боротьби за державну незалежність України: герої Крут», виховні та класні години: "Героїзм юних українців в обороні Батьківщини. 1918. Крути", «День пам’яті Героїв Крут», «Вони загинули за Україну», «100 років вже минуло, а серце ще болить…», урок-реквієм «Бій під Крутами: перша незалежність», історична година до Дня пам’яті героїв Крут «Квіти у полі, там, де Крути».

На вшанування пам’яті перших українських “кіборгів” 29 січня у ЗНЗ Торговицького НВО були проведені загальношкільні лінійки, години спілкування, бесіди, уроки історії  «Ми пам’ятаємо», перегляд документальних фільмів, створення презентацій, виставка літератури. Хвилиною мовчання вшанували пам`ять про молодь, яка загинула в бою під Крутами, на  уроці мужності в 6-11 класах Кам'янецької ЗШ Торговицького НВО.  Учні  преглянули книгу пам`яті "Бій під Крутами в 1918 році", фотографії пам`ятного знаку, слухали змістовну розповідь про події 1918 року, яку підготували  вчителі історії Л.Ю.Піддубна та М.В.Павлюк. Детальніше ...


У навчальних закладах Підвисоцького НВО відбулися:
тематичні лінійки «Крути: подвиг і трагедія»,   «Пам’яті героїв Крут», «Крути  - бій, подвиг, пам'ять»класна година «На Аскольдовій могилі український цвіт»;  виховні години «Крути – символ Українського патріотизму», «Вони загинули за Україну»Урок пам’яті «Молоді та героїчні серця», інформаційна година «Героям Крут присвячується…»; книжкова полиця «Крути. Пам'ять не згасає», перегляд документальних кінофільмів  «Справа № Бій під Крутами: відомі й невідомі сторінки», «Бій під Крутами» тощо. 




Немає коментарів:

Дописати коментар